5 dolog, amire a karantén alatt jöttünk rá, hogy nincs is rá szükségünk
Vissza a cikkekhez
HighVibes
2020. július 01.

5 dolog, amire a karantén alatt jöttünk rá, hogy nincs is rá szükségünk

Nem könnyű otthon maradni, azonban kénytelenek vagyunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez, ehhez pedig el kell engednünk néhány szokást. Talán nem is fog mindegyik annyira hiányozni.

1. Ásványvíz

Hamar elfogy az a két karton, amit még a bezárkózás előtt cipeltünk haza a boltból. Ha kidobtad a szelektív hulladékgyűjtőbe az utolsó műanyagpalackot is, rájössz, hogy egyáltalán nem fontos, hogy ásványvizet igyál. Magyarország legtöbb településén tökéletesen alkalmas a csapvíz is a szomjoltásra, főleg ha víztisztítót is használsz. Ha pedig ragaszkodsz a buborékokhoz, vegyél betétdíjas szikvizet, vagy szerezz be egy szódagépet! Hamar meg fog térülni az ára! Üvegpalackban hűtőben is tárolhatod az elkészült szénsavas vizet, hogy igazán frissítő legyen, ízesíteni pedig otthon is tudod friss gyümölcsökkel, citromlével vagy mentával!

2. Hús naponta háromszor

A fagyasztónk határai is végesek, hiába teszünk el későbbre húsokat, ha minden főétkezésre fogyasztunk belőle, kifogy az éléstár. Régóta próbálsz kevesebb húst enni, mert tudod, hogy mennyire káros a környezetre az előállítása? Itt az idő kipróbálni a cukkini-, vagy diófasírtot, a falafelt, a humuszt és a szejtános hamburgert! Ezeknek az ételeknek az alapanyagai sokkal tovább elállnak a nyers húsnál, ráadásul egészségesebbek és tele vannak fehérjével, tehát remek húspótlók!

3. A ruhatárunk fele

Ismered Marie Kondot? Ha nem, itt megismerheted. A rendrakás módszerét spirituálisan közelíti meg, így vezet végig a folyamaton, mely során a lakást és a lelked is rendbe rakhatod. Netflixen egy egész sorozata van a japán Marie-nak, Tyding Up with Marie Kondo címmel. Érdemes megnézni, hogy úgy állj neki a pakolásnak és a szanálásnak, hogy az tényleg hatékony legyen!

Ha pedig sikerült megszabadulnod azoktól a ruháidtól, amelyek nem illenek az életedbe, adományozd vagy add el őket! És a legfontosabb: ne vegyél újakat, csak azért, hogy ismét tele legyen a szekrény! Ha a Swappis szervezetén keresztül adod át megunt ruháid, pontokat gyűjthetsz, így kedvezményesen vásárolhatsz webshopjukban. A Facebook Marketplace-en pedig te is nyélbe ütheted az üzletet!

4. Éves kondibérlet a város másik felén

Mennyi mindent tudsz sportolni otthon, akár eszközök nélkül is! Ha erősíteni szeretnél, töltsd meg flakonjaidat vízzel és máris van súlyzód! Persze a saját testsúlyos gyakorlatokat végezheted el legegyszerűbben otthonodban: rengeteg app, videó és cikk nyújt ebben segítséget. Ugyanez igaz a jógára is – ha van már benne tapasztalatod elég, ha letöltesz a telefonodra egy applikációt, de ha oktató segítségével vágnál bele, erre is van lehetőség.

Hasznos appok otthoni sportoláshoz:

  • 30 napos kihívás
  • Down Dog Yoga
  • Everyday home workouts – gymnastic training
  • Aerobics workout at Home
  • Jóga gyerekeknek és családi fitnesz
  • Hatha yoga for beginners
  • Daily Yoga – Yoga Fitness Plan
  • 7 Minute Chi
  • Thai Chi for beginners

5. Állandó elfoglaltság

Igen, néha jó csak kibámulni az ablakon, vagy zenét hallgatni úgy, hogy közben nem csinálsz mást! Jobban érzed az ízeket is, ha nem nézel vacsora közben tévét. Ne adj’ Isten kiülni a teraszra vagy az erkélyre és teát iszogatni? Miért ne? Lassulj le és élvezd a semmittevést!

Vissza a cikkekhez
HighVibes
2020. július 01.

Iratkozz fel hírlevelünkre!