7 pontban a fenntartható rendezvényszervezésről<br>– pre-launch az UNICEO konferenciáján
Vissza a cikkekhez
HighVibes
2022. április 07.

7 pontban a fenntartható rendezvényszervezésről
– pre-launch az UNICEO konferenciáján

Gyuri, a HighVibes egyik alapítója képviselt minket az eseményen, ahol a legprogresszívebb cégek ügyvezetői, marketingigazgatói, kommunikációs vezetői gyűltek össze, hogy a fenntartható gondolkodásmódról beszélgessenek. Mi pedig elvittük minden tudásunkat a gyakorlati megvalósításról – egy útmutatóban összegyűjtve, amin hónapok óta dolgozunk.

Fenntartható rendezvény-útmutatónkat azért alkottuk meg, hogy egy könnyen érthető és átlátható anyag segítségével közvetítsük mindazt, amit évek tapasztalataiból tanultunk meg. A környezetvédelem mindannyiunk felelőssége, ezt már a HighVibes megalapításakor is tudtuk, és partnereink, akik nem haboztak megosztani velünk saját tudásukat, csak megerősítették bennünk ezt a szemléletmódot. Velük, és más szakértőkkel dolgoztunk az útmutatón, hogy ez a kollektív tudás még szélesebb körben segítse a valóban fenntartható rendezvények megvalósulását, anélkül, hogy plusz terhet hozna a marketingesek és HR-esek egyébként sem stresszmentes szakmai életébe.

Az útmutatót itt tudod letölteni!

Nem csak megőrizzük, hozzá is adunk

Az UNICEO konferenciája tökéletes helynek bizonyult ahhoz, hogy egy exkluzív, early launch keretében a szakmabeliek találkozzanak az útmutatóval. A kerekasztal-beszélgetés során, melyen Gyuri is részt vett, már azelőtt felmerültek egyes pontok, melyekre mi is kitérünk az útmutatóban, hogy szó lett volna a rendezvényszervezésről. Ez a holisztikus szemléletmód kísérte végig a teljes konferenciát, ahogy kíséri a mi munkánkat is.

Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezetője a regeneratív szemléletmódról, a WWF Magyarország igazgatója, Sipos Katalin a szervezet élőhelyrekonstrukciójáról, Győri-Dani Lajos, a Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke pedig a rendezvényhelyszínekről és a társadalmi felelősségvállalásról beszélt – ez pedig mind olyan téma, amivel mi is foglalkozunk az útmutatóban.

A regeneratív gondolkodásmód azt jelenti, hogy komplex problémára, olyan komplex megoldást adunk, ami nem csak, hogy nem vesz el a bolygótól, de a felépülését is segíti. Ilyen megoldás a cégek számára a rendezvények lábnyomának ellensúlyozása a WWF élőhely-rekonstrukciós programjával, amit mi is támogatunk ügyfeleink segítségével, és ilyen a társadalmi kapcsolatok fenntartása is.

Nagyon köszönjük Hladics Orsinak a moderálást, a résztvevőknek a nyitott gondolkodást, és mindenkinek, hogy a sokfelől érkező nyomás ellenére is kitart a fenntarthatóság mellett.

Útmutatónkból megtudhatod:

  • Mik a fenntartható tervezés alapelvei, a körforgásos gazdaságtól az 5R-modellig
  • Mi kell a hatékony hulladékgazdálkodáshoz a szelektív gyűjtőedényeken túl
  • Hogyan teheted garantáltan jóvá a rendezvényed károsanyag-kibocsátását
  • Milyen hozzávalókra van szükség a zöld menühöz a húsmentességen kívül
  • Hogyan érd el, hogy a zöldítéshez minden érintett hozzátegyen és el is vigyen belőle

Képgaléria

Vissza a cikkekhez
HighVibes
2022. április 07.

Iratkozz fel hírlevelünkre!