
Aki nem érdeklődik őszintén a fenntarthatóság iránt, az nem lesz az ügyfelünk
A holnap tegnapja interjú
A Rádió Café fenntarthatósági magazinjának vendége volt Gyuri, a HighVibes társalapítója, ahol az A holnap tegnapja című műsor vezetőjével, a saját bevallása szerint is “fenntarthatóság-őrült” Nyul Zsuzsival járták körbe, hogyan is néz ki a valóságban egy zero waste rendezvényszervező cég munkája.
Volt egy egyre zöldülő magánéletünk, és közben dolgoztunk egy iparágban, ami nagyon pazarló. Mi arra jutottunk, hogy változtatnunk kell, és a személyes motivációnk hajtott előre. De egy fenntartható rendezvényhez nem elég egy zero waste gondolkodású rendezvényszervező cég. Partnerek, ügyfelek, résztvevők is kellenek hozzá, a jelenleg is formálódó szakmai közösség támogató hátteréről nem is beszélve.
A rádióadásban Nyul Zsuzsi és Ruisz Gyuri végigvezet a zero waste alapfogalmain, az egész rendszert átfogó körkörösségtől kezdve, a fenntarthatóság és a rendezvényszervezés bevett gyakorlatainak pilléreire felépített, saját 7 lépéses folyamatunkon át az egészen specifikus, cégre szabott megoldásokig. Mindeközben az edukációról, az ügyféltípusokról, a vendégélményről és a fagyis műanyagdobozokba csomagolt karácsonyi ételmaradékokról is szó esik.
Természetesen nincs mindenre tökéletes válaszunk, ahogy maga a zero waste szemlélet is mindig tökéletlen. Új, de nagyon trendi és gyorsan fejlődő piacon dolgozunk, amit nem csak kiismerni, de alakítani is igyekszünk. Ebben pedig egyre több partnerre találunk, a Z generáció munkavállalóitól kezdve a fenntarthatósági magazinok műsorvezetőiig - mint amilyen Zsuzsi - és a mindenre nyitott ügyfelekig, akik nem félnek felelősséget vállalni.
A teljes beszélgetést itt tudod visszahallgatni:

Új partnerünk, az UPSOLUT! - ahol a hulladék új életet kap
Odavagyunk az olyan szerelemprojektekért, mint amilyen az Upsolut, ami két hihetetlen nő elkötelezett munkájából, a bolygó tiszteletéből és egy kreatív közösség erejéből nőtte ki magát, hogy új életet adjon a céges molinóknak, roll-upoknak, katalógusoknak, és bárminek, ami egyébként a kukába kerülne.
-min(1).jpg)
Hogyan lesz egy rendezvény fenntartható? 10+1 válasz a leggyakoribb kérdésekre
Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a fenntartható rendezvényekkel kapcsolatban. Mitől zöld egy esemény? Hol kezdődik a rendezvényzöldítés és hol ér véget? Milyen a fenntartható catering, vagy egy zöld menü? Hogyan kerül vissza a körforgásba a dekoráció? Mindenre válaszoltunk.

„A Planteen egyszerűen a jó ételek élvezetéről szól”
„A Planteen az a hely, ahol a szépség, az ízek és a fenntarthatóság nap mint nap találkoznak” – olvasható a kantin weboldalán. A vegán étkezde-kávézó-catering cég pontosan azt kínálja, ami egy corporate rendezvény megszervezésekor számunkra is elsődleges: a vendégekben hagynak nyomot, nem pedig a bolygón. Federikával, a Planteen ügyvezetőjével és Balázzsal, a cég event és catering managerével beszélgettünk.