A Rádió Café fenntarthatósági magazinjának vendége volt Gyuri, a HighVibes társalapítója, ahol az A holnap tegnapja című műsor vezetőjével, a saját bevallása szerint is “fenntarthatóság-őrült” Nyul Zsuzsival járták körbe, hogyan is néz ki a valóságban egy zero waste rendezvényszervező cég munkája.

 

Volt egy egyre zöldülő magánéletünk, és közben dolgoztunk egy iparágban, ami nagyon pazarló. Mi arra jutottunk, hogy változtatnunk kell, és a személyes motivációnk hajtott előre. De egy fenntartható rendezvényhez nem elég egy zero waste gondolkodású rendezvényszervező cég. Partnerek, ügyfelek, résztvevők is kellenek hozzá, a jelenleg is formálódó szakmai közösség támogató hátteréről nem is beszélve.

A rádióadásban Nyul Zsuzsi és Ruisz Gyuri végigvezet a zero waste alapfogalmain, az egész rendszert átfogó körkörösségtől kezdve, a fenntarthatóság és a rendezvényszervezés bevett gyakorlatainak pilléreire felépített, saját 7 lépéses folyamatunkon át az egészen specifikus, cégre szabott megoldásokig. Mindeközben az edukációról, az ügyféltípusokról, a vendégélményről és a fagyis műanyagdobozokba csomagolt karácsonyi ételmaradékokról is szó esik.

Természetesen nincs mindenre tökéletes válaszunk, ahogy maga a fenntarthatóság szemlélet is mindig tökéletlen. Új, de nagyon trendi és gyorsan fejlődő piacon dolgozunk, amit nem csak kiismerni, de alakítani is igyekszünk. Ebben pedig egyre több partnerre találunk, a Z generáció munkavállalóitól kezdve a fenntarthatósági magazinok műsorvezetőiig – mint amilyen Zsuzsi – és a mindenre nyitott ügyfelekig, akik nem félnek felelősséget vállalni.

A teljes beszélgetést itt tudod visszahallgatni.