Céges ajándék, ami #nemszemét
Vissza a cikkekhez
HighVibes
2021. október 29.

Céges ajándék, ami #nemszemét

Ahogy egyre inkább beleástuk magunkat a fenntartható ajándékokba, azt vettük észre, hogy sokkal több gondoskodás elfér egy jutazsákban vagy egy ajándékkártyán, mint egy celofán csomagban. Egy zero waste ajándékhoz ugyanis elsősorban ötlet kell! Ha pedig ötletelsz, az azt jelenti, fontosak számodra a munkavállalóid – és persze a bolygó is – és nem a lehető legegyszerűbben igyekszel letudni a karácsonyi ajándékozást, hanem a lehető legjobban.

Persze tudjuk, hogy rengeteg a dolgod az év vége felé közeledve, ezért szeretnénk megosztani veled a mi ötleteinket! Hoztunk néhány élményt és tárgyi ajándékot is, melyek nem szennyezik a környezetet és biztosan örömet okoznak a kollégáknak is. Íme, a lista:

Ajándékdoboz, de nem olyan

Mi legtöbbször a FourBites-szal dolgozunk együtt, akik rengeteg féle dobozt kínálnak, melyek mindegyike különleges finomságokkal van megtöltve és lebomló csomagolásban érkezik. Vannak náluk falatkák, kencék, gyümölcs- és zöldséglevek, húsimádó office box, mentes ételek, Mikulás csomag és még sorolhatnánk. A lista tényleg végtelen, mert egyedi ötleteket is szívesen megvalósítanak.

Hasonlóképp a NekedTerem is készít cégek számára ajándékdobozokat: kínálatukban szerepel gyümölcsdoboz, konferenciahívásokhoz összeállított box, home office-snack és közös reggeli doboz, és még sok minden más. Nagyon egészéges minden termékük, ráadásul helyi!

Kültéri élmények

Remek alternatívája lehet egy hagyományos élő rendezvénynek a kültéri céges esemény a járvány idején: együtt és biztonságban ünnepelhet a csapat. De ha úgy döntötök, hogy nem akartok nagy csapatba verődni, a kültéri élmények, melyeken a dolgozók egyénileg is részt tudnak venni, ajándéknak is szuperek! Egyre népszerűbbek például a tematikus városi séták, melyeken nem csak Budapestet ismerhetitek meg közelebbről, de a friss levegőn való mozgás még egészséges is. További ötleteinket itt gyűjtöttük össze.

Beltéri élmények

A jótékonykodás nem csak a rászorulóknak segít, de erősíti a csapatkohéziót és az ünnepi hangulat megteremtéséhez is hozzájárul. Végezzetek közösen CSR-tevékenységet, amivel a cég imázsát is építitek! Főzzetek közösen a rászorulóknak a Budapest Bike Maffia segítségével, gyűjtsetek adományokat, menjetek el egy menhelyre kutyákat sétáltatni vagy vegyetek részt más, már létező kampányokban!

Valószínű azonban, hogy cégen belül is elkél a segítség, ha más típusú is.  Az elmúlt időszak és a stresszes évzárás bőven megindokolja a mentális kiégést, ezt pedig mindenképpen szeretnénk elkerülni.


Fotó: Inbloomproject.com

Hívj meg az irodába egy mentálhigiénés szakembert, teremts lehetőséget közös vezetett meditálásra, reggeli jógázásra (akár home office-ban is), vagy masszázsra az egyik tárgyalóban! Ajándékként pedig egy mindfulness-tréning is csodákra lehet képes.

Tárgyi ajándékok

Ha pedig inkább tárgyi ajándékkal lepnéd meg a dolgozókat, egy színházjegy, egy anti határidőnapló, cserepes dísznövény vagy fűszernövény mind maradandó. Igazán kreatív megoldás, ha a kísérőkártyát magpapírra nyomtatjátok, így az ajándék személyre szóló, és ha elültetik a dolgozók otthon, hatalmas örömet okoz végignézni, ahogy kikel és növénnyé fejlődik.

+1: Fogadjatok örökbe egy fókát!

Vagy bármilyen más állatot valamelyik állatkertből! A HighVibes oroszlánfókáját, Noét ismered?

Szuper közös ajándék lehet a cégnek egy jelképesen örökbefogadott állat, aki aranyos, erősíti az összetartozás érzését és nagyon örül a támogatásotoknak! 

Vissza a cikkekhez
HighVibes
2021. október 29.

Iratkozz fel hírlevelünkre!