„Egy halott bolygón nincs zene” – lejátszási lista zöldülő előadóktól

„Egy halott bolygón nincs zene” – lejátszási lista zöldülő előadóktól

 

Nagyon különböző emberek nagyon különböző zenéi, de egy dolog közös bennük: a környezetvédelem. Összeállítottunk egy Spotify-listát azon előadók dalaiból, akik igazi áldozatokat hoznak bolygónkért. Támogasd tevékenységüket azzal, hogy őket hallgatod!

Coldplay

2019-ben hiába jött ki új lemezük, úgy döntöttek, nem rendeznek turnét. A dupla Everyday Life dalait tehát YouTube-on adták elő, hogy ne kelljen repülőre ülniük. Ez azonban nem minden: a Rush of Blood to the Head című albumuk megjelenésekor 10.000 mangófa ültetését finanszírozta a zenekar Indiában.


nwmgroups.hu

Billie Eilish

„Egy halott bolygón nincs zene” – hirdeti a Foals példájára az énekesnő. Koncertjein betiltotta a szívószálakat, bátorítja rajongóit, hogy saját palackokkal érkezzenek és önkéntesek segítségével edukálja a koncertre érkezőket.


marieclare.hu

Massive Attack

A Coldplayhez hasonlóan egyáltalán nem turnéznak, ameddig nem találnak zöld megoldást rá. A Tyndall Központtal együtt kutatják a lehetőségeket, elsősorban az utazás módjára és a helyszín működtetésére keresnek környezettudatos opciókat.


houseoffrankie.com

The 1975

A brit együttes új albuma Greta Thunberg beszédével kezdődik. De nem csak hirdeti a változás eszméjét a zenekar, cselekszik is: az Egyesült Királyság területén zajló turnéja során minden eladott jegy után ültettek egy fát, a koncerteken vásárolt többször használatos vizespalackok teljes bevételét pedig környezetvédelmi célokra fordítják.


readdork.com

Joss Stone

A brit énekesnő a hatalmas, öt éven át tartó turnéja alatt kibocsátott szén-dioxid semlegesítésére fákat ültetett Indiában. Az énekesnő széles körű adományozási programja mellett szélerőmű-farmok létrehozását is finanszírozza.


ichef.bbci.co.uk

Puskás Péter

A Biebers énekese életmódváltását követően nemcsak teljes zenekarára terjesztette ki a környezetbarát életvitelt, hanem rajongóit is folyamatosan edukálja és motiválja. Fákat ültet, rovarhotelt készít és vegán ételeket fogyaszt, szemléletét pedig a közösségi médiában igyekszik népszerűsíteni. A zenekar stábja a koncerteken is a lehető legkevesebb hulladék termelésére törekszik, ha pedig mégis keletkezik szemét, azt szelektíven gyűjtik.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A szombati koncert nem csak az élmény miatt fontos a zenekar életében , hanem egy új időszámítás kezdete is. Mivel a fesztivàlok ès a szórakozó helyek is egyre jobban figyelnek a környezettudatosságra , ezért szeretnénk mi is zenekarilag példát mutatni nektek és a kollégáink számára is. Szombat óta szelektíven gyűjtjük a backstage hulladékát , kulaccsal és saját pohárral járunk mindenhova az egyszer használatos műanyagok kiiktatása érdekében, illetve a cateringben vega- és vegan opciók vannak , hogy mindenki számára könnyű legyen húsmentesen étkezni koncert napon. Ezúton köszi az egész csapatnak az odafigyelést! Biztos vagyok benne , hogy mindenki a saját szakmájában is tud hasonló dolgokat tenni a természetvédelem érdekében! #apuskaspeti #puskaspeti #thebiebers #koncert #természetvédelem #állatvédelem #savetheplanet #savetheanimals #zenekar #turné #goveganfortheanimals????????????????????????????????????????????????????????????

Peter Puskás (@apuskaspeti) által megosztott bejegyzés,

24.hu

 

Jack Johnson

Jack Johnson 2017-ben az All the light above it too című albuma megjelenése után hozta létre az All at once programot, mely során non-profit szervezetekkel együttműködve ösztönzi rajongóit a környezetvédelemre. Koncertjei során lehetőséget ad, hogy a résztvevők aktívan tegyenek a bolygóért, fenntartható energia felhasználásával csökkenti karbonlábnyomát, támogatja a helyi közösségeket és a kerékpárral való közlekedést, és a lehető legkevesebb szemét termelésére törekszik.


jackjohnsonmusic.com

Jöjjön tehát a lejátszási lista, aminek segítségével támogathatod a környezetbarát zenészeket!

SPOTIFY PLAYLIST >>

Vissza a cikkekhez
2020. július 13.

Iratkozz fel hírlevelünkre!