Karácsonyi körforgás: útmutató adományozáshoz, nem csak cégeknek
Vissza a cikkekhez
HighVibes
2021. december 06.

Karácsonyi körforgás: útmutató adományozáshoz, nem csak cégeknek

A karácsony egy fontos ünnep: ilyenkor lelassulunk egy kicsit, megajándékozzuk egymást és előtérbe helyezzük azokat a dolgokat, amikre nem tudunk időt szánni a hétköznapok teendői mellett. Már ami a szentestét illeti. Az azt megelőző 1-2 hónap viszont tele van teendőkkel, céges programokkal és feladatokkal, és nagyon kell vigyáznunk, ha nem akarjuk, hogy egy irodadíszítés és egy ajándékhúzás között eltűnjön a varázslat, ami közelebb hozza a dolgozókat egymáshoz, és erősíti bennük a valahova tartozás érzését.

Az adományozás tökéletes módja a közösség kiteljesedésének, amiben egyesül az ajándékozás, a munkahelyi kapcsolatok ereje és a karácsony szelleme. Ráadásul segíti a fenntartható működés alapját jelentő körforgást, és ha a céges ajándékozást helyettesítjük vele, a felesleges dísztárgyak előállítási költségeit is megspóroljuk a környezetnek. Azonban a cég vezetői számára extra feladatot jelent kitalálni a folyamatot, megkeresni a kiválasztott szervezetet és összegyűjteni minden szükséges információt. Szeretnénk megkönnyíteni a dolgotokat, így összegyűjtöttünk négy (plusz egy) szervezetet, akik hálásan fogadják az adományokat és megkérdeztünk tőlük minden tudnivalót – sőt, még egy-egy látványos grafikát is készítettünk az adományozás menetéről, hogy könnyen meg tudd osztani a fontos információkat munkatársaiddal is!

Tündérpakk Alapítvány

A Tündérpakk Alapítvány mindent megtesz, hogy segítsen a nehéz sorsú családoknak: ha kell, mosógépre gyűjt, ételcsomagokat oszt, bútorokat szállít, vagy egy állásinterjúhoz megfelelő ruhát ad a rászoruló szülőknek, hogy gyermekeiknek ne kelljen nélkülözniük. Az alapítványt három édesanya hozta létre és működteti, akiket rengetegen keresnek meg egészen különböző kérésekkel. Sok család csak élelmet tud venni, egy tisztálkodási csomag például már luxus számukra – mi pedig vagyunk olyan szerencsés helyzetben, hogy nem okoz nagy terhet biztosítani számukra azt, ami az alapvető, egészséges élethez szükséges.

A Tündérpakk olyan tárgyi adományokat gyűjt, melyeket nem nehéz beszerezni és nem kerülnek sokba, a támogatókat pedig feltüntetik weboldalukon és a közösségi médiában.

Töltsd le a Tündérpakk adományozási útmutatóját!

NEO Magyar Segítőkutya Egyesület

Idén végre nem ciki kutyatápot ajándékozni a munkatársadnak!

A NEO MSKE szervezet a társadalmi szemléletformálás mellett, segítőkutyák kiképzésével és kutyás foglalkozások megszervezésével is foglalkozik. A cégnél dolgozó gazdik biztosan szívesen támogatják majd az egyesületet, és ezt akár egyénileg is meg tudják tenni, ha támogatói csomagokat vásárolnak, melyek között kutyatáp, bolhanyakörv és más hasznos felszerelés is megtalálható. Ha pedig cégként fogtok össze csodás karácsonyi ajándékot adhattok mind a szervezetnek, mind egy csapat kisiskolásnak: támogathatjátok ugyanis egy iskolai szemléletformáló tréning megszervezését! Sőt, akár egy segítőkutya kiképzését is finanszírozhatjátok, aki ezzel egy kicsit a ti segítőkutyátokká is válik. Arról, hogy az adományotok, melyik segítőkutya-gazda pároshoz kerül vagy melyik kutya képzéséhez járultatok hozzá, bármikor kérhettek információt, így nyomon követhetitek, hogyan segítettetek!

Töltsd le a NEO adományozási útmutatóját!

Menhely Alapítvány

A Menhely Alapítvány hajléktalanoknak segít az utcától a lakásig, minden élethelyzetben. Nem csak tárgyi adományokkal és ételosztással segítenek, de kulturális programokat, melegedőket, lábadozót is biztosít a rászorulók számára. Ezek mellett létrehozott egy tartós elhelyezést nyújtó otthont az idős hajléktalan emberek részére és küzd a hajléktalanságból való kikerülésért, sőt még jogi tanácsadást is adnak és sorolhatnánk. Valóban mindenre kiterjed a segíteni akarásuk, erőforrásaik azonban szűkösek. Ha őket választjátok, arra kérünk, vegyétek fel a kapcsolatot velük, hogy el tudják mondani, éppen milyen tárgyi adományokra van szükségük. Az útmutatóban összegyűjtöttünk néhányat, melyek mindig jól jönnek. Az adományokat a nappali melegedők, az utcai szolgálatok, az idősek otthona, valamint a lakhatást és munkavállalást segítő szolgálatok mindegyike használja, a rendszeresen és személyesen támogatottak köre meghaladja a több százat.

Töltsd le a Menhely Alapítvány adományozási útmutatóját!

Budapest Bike Maffia

A BBM egy rendkívül széleskörben segítő bringás csapat, akik mindig szuper kampányokat indítanak különböző jó ügyek érdekében. Idén is rengeteg programot és gyűjtést szerveznek, mi ezekből a következő hármat emeltük ki:

Dec. 11: A szállóigék napja

A szervezet négy hajléktalan ember történetén keresztül igyekszik felhívni a figyelmet az otthontalanok nehéz sorsára. A történetekről pólókat készítenek, melyek árát a hajléktalanok megsegítésére fordítják. A pólók a BBM webshopjában lesznek elérhetőek a megadott dátumtól. Hát nem szuper céges ajándék egy ilyen?

Dec.13: Éljenek a csajok!

A hajléktalan nők egészségéhez és méltóságához olyan eszközökre és tárgyakra van szükségük, melyekhez nem juthatnak hozzá. A szervezet egy nőgyógyászati rendelőt hoz létre ezen a napon, ahol ellátják a rászorulókat, és adományokat gyűjtenek számukra.

Dec. 19: Vitamin Boom!

A Konnektor Inkubátorházban gyűjtenek vitaminokat a hajléktalanok számára, ebbe ti is besegíthettek!  A vitaminok mellé szendvicseket, takarókat, sálakat, kesztyűket és sapkákat csomagolnak, és így adják át a rászorulóknak.

Arról, hogy melyik kampányba pontosan hogyan tudtok bekapcsolódni, útmutatónkban részletesebben is írunk!

Töltsd le a Budapest Bike Maffia adományozási útmutatóját!

Ha a fent említett dátumokról lemaradtatok, akkor is tudtok segíteni a szervezetnek. Vegyétek fel velük a kapcsolatot és kérdezzétek meg, milyen tárgyi adományra van éppen szükségük!

 

+1: Világszép Alapítvány

Plusz egy, mert nem hagyományos, tárgyi adománygyűjtéssel tudtok nekik segíteni, de talán pont erre van szükségetek!

A Világszép Alapítvány állami gondozásban élő gyermekeket támogat és nevel, illetve segítséget nyújt a rászorulóknak gyermekjogi kérdésekben is. Közel 150 fiatalnak szerveznek nyári táborokat, rendszeres foglalkozásokat, mesemondó- és mentorprogramokat. Hosszú távú kapcsolódásokat alakítanak ki, hogy a gyerekek érezzék, nekik is van helyük a világban.

Bár az alapítvány elsősorban pénzadományokat tud hasznosítani, van még egy lehetőség arra, hogy támogassátok őket: ha rajtuk keresztül bérelsz helyszínt akár a céges Mikulás- vagy karácsonyi bulihoz, akár egy csapatépítőhöz, a budapesti Létra klubban vagy Paloznakon a Meseközpontban, nemcsak különleges hangulatú helyszínek közül választhatsz, de az alapítvány munkáját is segíted! Ha pedig a céges ajándékozást szeretnétek kiváltani, a szervezet adományboltjában mindenféle termék közül válogathattok!

Vissza a cikkekhez
HighVibes
2021. december 06.

Iratkozz fel hírlevelünkre!