"Ha egy márka új társadalmi vagy környezettudatos gyakorlatokat kíván beépíteni a működésébe, azoknak mérhetőnek kell lenniük. Ehhez pedig tervezésre van szükség."

Így lesz a rendezvényed fenntartható

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Nem csak a teljeskörű szervezésben, koncepció-alkotásban, arculattervezésben és kommunikációban segítünk, de abban is, hogy hitelesen tudd elmondani, ki vagy.

placeholder
placeholder

A fenntarthatóság
a tervezőasztalnál
kezdődik.

placeholder

A körforgásos megközelítés termelési és fogyasztási modellje arra épül, hogy a termékek élettartamát a lehető legjobban kitoljuk. Vásárlás helyett például béreljünk, amit pedig megveszünk, javítsuk meg, alakítsuk át vagy adjuk tovább, mielőtt kidobnánk.

placeholder

"Egy fenntartható rendezvény szervezését az érintettek bevonásával történő közös gondolkodással kezdjük, ahol felmérjük az összes környezeti terhelést jelentő tényezőt, a legnagyobbtól a legkisebbig haladva."

Pécsi Szabolcs
Head of Events

Egy zöld helyszín
már fél siker.

Fenntartható ügynökségként mindent megteszünk azért, hogy ügyfeleink zöld rendezvényhelyszíneket válasszanak eseményeiknek. A rendezvényeink alatt és után szelektíven gyűjtjük a hulladékot és környezetbarát tisztítószerekkel takarítunk.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

A logisztika
kritikus pont.

Azonban a logisztika során elkerülhetetlen valamennyi szén-dioxid kibocsátás. Ezzel már a tervezésnél számolnunk kell.

A catering zöldítése izgalmas és látványos - de kell hozzá némi nyitottság.

A menü összeállítása során figyelembe vesszük a szezonalitást, preferáljuk a helyi alapanyagokat és igyekszünk vegetáriánus és vegán fogásokkal is megismertetni vendégeinket. Az étkeztetés minden elemében műanyagmentességre törekszünk.

placeholder
placeholder

„Ne egy-egy, a fenntarthatóság szempontjából fontos területre összpontosítsunk. Vegyük számba, hogy a rendezvény egyes elemeihez milyen erőforrásokra van szükség és azokat hogyan tudjuk körforgásban tartani.”

Körmendy Panka
Senior rendezvénymenedzser

Mi lesz a

hulladékkal?

A szelektív hulladékgyűjtést a Zöldövezet Tárulás végzi: azzal, hogy újraválogatják a szemetesek tartalmát, 70%-kal hatékonyabbá teszik a szelektív hulladékgyűjtést.

Ami pedig az élelmiszermaradékot illeti, egyrészt pontos tervezéssel minimalizáljuk, a még fogyasztható maradékot odaadjuk a vendégeknek vagy a stáb tagjainak, vagy rászorulóknak juttatjuk el, végső esetben komposztáljuk.

Praktikus, zöld
és kellemes a
szemnek

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Bérelt rendezvényeszközökkel és bútorokkal, növénydekorációval és fenntartható anyagokkal dolgozunk. A brandingelt anyagok legyártása helyett kijelzőket és más technikai megoldásokat alkalmazunk.

Technika,

a bolygó
szolgálatában

placeholder

LED fénytechnikával biztosítjuk a rendezvények minden igényét a színpadkép megtervezésétől kezdve, a fényshow-kon át az edukációs poszterekig. A LED sok esetben nyomtatott anyagokat és más eldobható dekorációkat vált ki. Az energiafelhasználásból eredő károsanyag-kibocsátást kiszámoljuk és semlegesítjük.

placeholder

"Kommunikációs szempontból egy rendezvény akkor fenntartható, ha tudják róla, hogy az."

Ruisz Gyuri
Kommunikációs vezető

Egy jó ügy növeli a
vendégélményt

Folyamatosan képezzük magunkat és a projektjeinken dolgozó csapat tagjait, illetve a rendezvényeink vendégeit is igyekszünk kreatív módon megszólítani, hogy minél több embert tudjunk a környezettudatosság oldalára állítani. Lételemünk az edukáció: hiszünk abban, hogy egy rendezvény annyit ér, amennyit a vendégek hazavisznek belőle.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Hogyan lesz

tényleg zéró?

Akármennyire is előtérbe helyezzük a fenntartható megoldásokat, minden rendezvény szén-dioxid kibocsátással járt. A lebonyolítást követően kiszámoljuk, hogy mekkora volt a károsanyag-kibocsátás, majd ezt erdőtelepítési-, vagy élőhelyrekonstrukciós projektek támogatásával semlegesítjük.

Az összesített adatokról az ügyfelek kimutatást kapnak, a "megspórolt" szén-dioxid mennyiségről pedig oklevelet - ez utóbbit egy hagyományosan megszervezett kontrollrendezvényhez mérjük.

placeholder
placeholder
placeholder
placeholder

Szóval így lesz a rendezvényed valóban fenntartható

Töltsd le fenntartható rendezvény-útmutatónkat!

Nyolc szakértőt kérdeztünk fenntarthatóságról, greenwashingról és arról, hogyan érhetjük el, hogy a résztvevők akár teljesen új szemlélettel távozzanak a rendezvényedről.