Partnereink a rendezvényszervezésben

Partnereink a rendezvényszervezésben

A lehető legzöldebb rendezvények létrehozása érdekében több szervezettel is összefogtunk, akikkel ahol tudjuk, támogatjuk egymást. Mi elsősorban rendezvényszervezők vagyunk, erős zero waste háttértudással, amire támaszkodhatunk. Azonban a tökéletesítésben partnereink segítenek. Átbogarásszák menüinket, segítenek, ha hulladékmenedzsmentről, energiahatékonyságról van szó, vagy kiszámolják nekünk a rendezvénylogisztika károsanyag-kibocsátását. Együttműködéseink keretében, ha tudnak, játékos, edukáló vagy épp társadalmi segítséget nyújtó programokkal be is kapcsolódnak az eseményeinkbe. Így, velük szervezünk minden elemében fenntartható rendezvényeket.

Zöldövezet

A Zöldövezet Társulás tagjai rendezvények környezetterhelésének csökkentéséért dolgoznak, karitatív csapatépítéseket szerveznek, hulladékból játszóházat építenek, környezetbarát kertészkedést vállalnak, zero waste tippekkel szolgálnak. Mindezeken keresztül hirdetik az anyag- és erőforrás-takarékosság elvét, a környezethez hangolt fogyasztás fontosságát.

olvasd tovább

WWF Magyarország Alapítvány

WWF Magyarország Alapítvány

A WWF Magyarország Alapítvány a legnagyobb nemzetközi természetvédelmi szervezet átfogó törekvései mentén, de helyi célkitűzéseket szem előtt tartva dolgozik hazai természeti értékeink megóvásán és helyreállításán. Rendezvényeink elkerülhetetlen karbonlábnyomának ellentételezése során dolgozunk együtt: a szervezet szakemberei élőhelyrekonstrukció keretében megvalósuló fásítással állítják vissza Tiszaug ártéri területeit, mi pedig támogatásunkkal hozzájárulunk a projekt megvalósulásához. A regenerált élőhely nemcsak szén-dioxidot nyel majd el, hanem újra teljes ökoszisztémaként működik, így átfogó megoldást jelent rendezvényeink karbonellentételezésére.

Felelős Gasztrohős

Küldetésük a fenntartható és egészséges étkezés támogatása. Hogy környezetbarát gasztronómiai megoldásokkal zöldebbé és egészségesebbé tegyék az étkezéseinket, s ezáltal jót tegyünk magunkkal és környezetünkkel is. Rendezvényeinken a Gasztrohősök felelnek a menük finomhangolásáért, illetve blogunkban több cikküket is olvashatjátok.

olvasd tovább

MyForest

A MyForest közösségi erdők olyan kezdeményezés, amely először Magyarországon, majd később nemzetközi szinten kíván platformot létrehozni a Földön található erdők számának megduplázása érdekében. Ebben pedig mi is segítjük őket: minden rendezvény után kiszámoljuk, hogy a logisztika mennyi károsanyag-kibocsátással járt, majd erdőt telepítünk ennek kiváltására.

olvasd tovább

Budapest Bike Maffia

A BBM célja a hajléktalan emberek, rászoruló családok, szociális intézmények segítése. Kreatív, innovatív szemlélettel közelítenek a segítségnyújtáshoz. Fontos feladatuk a társadalmi érzékenyítés és az előítéletek lebontása. Szendvicset, takarót, vitaminokat osztanak a bringás közösség erejét használva. A rendezvényeink után a JótÉtel kezdeményezés keretei között ők segítenek nekünk abban, hogy a fel nem használt ételek a legjobb helyre kerüljenek.

Csatlakozz hozzánk!

Olyan környezetbarát rendezvénymegoldásod van, amelyet szerinted nekünk is érdemes lenne kipróbálnunk? Írj nekünk és zöldítsük együtt tovább a magyarországi rendezvényipart!