Power on: ezért szeretjük az online rendezvényeket
Vissza a cikkekhez
HighVibes
2020. október 06.

Power on: ezért szeretjük az online rendezvényeket

Tudtuk, hogy eljön a pillanat, amikor minden cégnek meg kell tanulnia használni az online eszközöket. Azt persze nem tudtuk, hogy erre mindössze pár napjuk lesz, de nem volt más választásuk, így vették az akadályokat. Az online tér nem szűkebb, mint az offline, sőt: tele van lehetőségekkel, és bár nem gondoljuk, hogy véglegesen kiválthatja a digitális kapcsolattartás a személyeset, ameddig ez kell ahhoz, hogy biztonságban legyünk, addig kihasználjuk a benne rejlő potenciált.

Az online meetingeket már megszoktuk, sőt felfedeztük a vicces háttereket, a hasznos funkciókat, és az írott szöveg hatalmát is – nevezetesen, hogy nem fejeltjük el a tartalmukat. Ami régen egy órás beszélgetés volt, az ma egy e-mail. A technológia, ami korábban nehézségként állt előttünk, mára a kisujjunkban van. Egy valami azonban nem változott: felelősséggel tartozunk munkatársainkért, akár fizikailag is jelen vannak a munkahelyünkön, akár a gép előtt ülnek. Ez a felelősség pedig nagyobb részt érinti a csapatok összetartását és az általános hangulatot, mint valaha.

A biztonság az első

De ez nem jelenti azt, hogy a keretein belül nem valósulhat meg minden más érték, ami fontos. Egy online rendezvénynél nincs biztonságosabb, a távolságtartást még csak be sem kell tartatni, sőt, akár meg is feledkezhetünk róla. Végre! Úgy érezzük, hogy közelebb vagyunk egymáshoz online, ha nem kell folyton arra gondolnunk, hogy megvan-e a másfél méter, rajtunk van-e a maszk, és mikor mostunk utoljára kezet. Hanem odafigyelhetünk a másikra – vagy épp a programra, ami élőben zajlik a képernyőn.

Bármi lehetséges

De tényleg. Az utazás idejének megspórolásával egy sokszínűbb programot állíthatunk össze, vagy akár párhuzamosan is nyújthatunk több lehetőséget a szórakozásra. Ami megvalósítható offline, az online is, csak egy kis kreativitás és technika kell hozzá! Sőt, a fizikai távolságok nem számítanak a digitális térben, így akár az egész csapat ellátogathat egy budapesti múzeumba, ezúttal a vidékiek sem maradnak le a koncertekről, és az intorvertáltabb munkatársaink is szavaznak a programról!

Az idei év kulcsszava a rugalmasság: érthető, ha a cégvezetőknek és HR-eseknek még eszükbe sem jutott megszervezni a karácsonyi bulit vagy a céges Mikulás-ünnepséget. Mivel nem kell előre helyszínt foglalni, akár last minute is összeállhat egy online rendezvény.

A lehető legzöldebb

Oké, az elmaradt rendezvényeknél talán nem, de a hagyományosaknál biztosan könnyebb fenntartható eseményt tartani online. Nem kell sem szelektív szemetes, sem a dekorálás során keletkezett hulladék miatt aggódni. Elég egy zöld szerver, egy fenntartható ajándékcsomag és néhány biciklis futár, és máris lábnyom nélkül érezhetitek jól magatokat. Így valódi élményekkel, biztonságosan és a környezet károsítása nélkül erősíthetjük meg munkavállalóinkat abban, hogy számíthatnak ránk, ezekben a nehéz időkben is. Az új helyzeteket kihasználva olyan megoldásokat keresünk, amikkel nem kell lejjebb adnunk. Az online rendezvényekben megtaláltuk.

Ha te is úgy érzed, hogy idén is megérdemli a csapatod, hogy együtt zárjátok le az évet, nézd meg céges karácsonyi hibrid rendezvényeinkrészleteit!

Vissza a cikkekhez
HighVibes
2020. október 06.

Iratkozz fel hírlevelünkre!