BUD WINE 2023 – A Budapest Airport első borversenye

2023-ban először rendezte meg a Budapest Airport borversenyét, mely során három borszakértő, a Budapest Airport vezetősége és üzleti partnerei vakkóstolással választották ki a BUD Wine címet elnyerő borokat, melyek nemcsak az ország kulturális értékeit, hanem a régió legjobb repülőterét is képviselik a következő időszakban. Mi pedig biztosítottuk, hogy minden gördülékenyen menjen, a borászok felkeresésétől a minták tárolásán és szállításán át a tálalásig és a kóstolásig.

placeholder
placeholder
80
vendég
Budapest Airport
helyszín
Borkóstoló
rendezvény típusa

A projektről

A Budapest Airport egy olyan borverseny megszervezését bízta ránk, mely során célul tűzte ki, hogy megtalálja azokat a kiváló borokat, melyek méltó módon képviselik a vállalat szellemiségét, a hozzá illő minőséget és kifinomult ízlést, miközben egy kellemes estét biztosít a vezetőségi tagoknak és a meghívott partnereknek, akik beszélgethetnek, kapcsolatokat építhetnek és persze finom borokat kóstolhatnak.

A rendezvény egyedi arculattal látott napvilágot. A logó tervezésekor összekötöttük a repülést és a bort, a vizuális elemek és a név visszaköszöntek minden rendezvényanyagon, többek között a nyertes borok nyakcímkéin is.

A négy kategórianyertes borászat egy fontos együttműködést alapozott meg a Budapest Airporttal: idén, és a 2024-es év első felében ők képviselik a vállalatot, és értékes ajándékként jelennek meg a kiemelt partnerek asztalán a díjazott palackok.

A feladat

Átfogó, egész estés borkóstoló- és vacsora 80 VIP vendég számára, mely során minden olyan gördülékenyen halad, hogy észre sem veszik, mennyi munka zajlik a backstage-ben. Valóságos ceremónia keretezte a vakkóstolást, melyet a fővédnök és a szakmai stáb vezetett. Hatalmas személyzetet kellett irányítanunk, és pontosan betartani minden időbeli korlátot, hogy ne csússzunk ki a rendezvény időtartamából. Mindeközben a vendégek egy kellemes, beszélgetős – és fenntartható – borvacsorán vehettek részt.

A kihívás

Még sosem tároltunk ennyi bort – 321 minta érkezett! – és még sosem egyeztettünk ennyi borásszal a nevezési feltételekről, a mintákról, a szállításról, stb. Erre a specifikus célcsoportra szabtuk a Budapest Airporttal közösen folytatott külső kommunikációt, az ő igényeikhez igazodtunk, alakítottuk a nevezési határidőt. Rengeteg embert kellett koordinálnunk ahhoz, hogy az esemény úgy valósuljon meg, ahogy azt az ügyfél elképzelte.

Zöld megoldások, amiket szerettünk

Parafa füzet és toll: olyan anyagot választottunk, ami nem csak környezetbarát, de a bor tematikájához is illik. Ráadásul hasznos ajándék volt, hiszen a vendégeknek muszáj volt jegyzetelniük!

Természetes dekorációk: szárított és élő növényekkel dekoráltunk, szezonális virágokat választottunk, és az asztaljelölőt levélre írt nevekkel helyettesítettük. A textíliákat béreltük.

Partner a fenntarthatóságban: az esemény szén-dioxid lábnyomát a Budapest Airport váltja meg. A verseny “Fenntartható borászat” kategóriában különdíjjal jutalmazta a minősítetten organikus gazdálkodásként működő Zelna Borászatot.