A jövő fenntartható rendezvénye: E.ON Föld Bajnokai díjátadó

Megmutatkozott, mennyire elkötelezett az E.ON a fenntarthatóság iránt a Föld Bajnokai pályázat díjátadóján, ahol a vállalat azokat a hősöket ünnepelte, akik egy fenntartható jövőn dolgoznak. Az eseménynek a Crowne Plaza Budapest adott otthont.

placeholder
placeholder
7 tonna
Co2-megváltás
Crowne Plaza Budapest
helyszín
Díjátadó gála
rendezvény típusa

A projektről

Az E.ON számára megrendezett Föld Bajnokai szakmai tudásmegosztó nap és díjátadó gála egyik alappillére, a fenntarthatóság, a rendezvény minden részletére kiterjedt. A projekt elején alaposan átbeszéltük, hogyan tudnak a fenntarthatósági szempontok a rendezvény egészét tekintve megvalósulni. Tudtuk, hogy szeretnénk a rendezvény teljes karbonlábnyomát kiszámolni és kompenzálni, ezért előre felmértük a vendégek catering-igényeit és az utazással generált CO2-kibocsátásukat.

A Föld Bajnokai díjakat olyan intézmények kapták, akik közösséget bevonó zöld projektekkel alakítják a gyerekek szemléletmódját. A győztesek elképzeléseit kerekasztal keretében osztottuk meg a résztvevőkkel, hogy minél több új ötletet, inspirációt nyújtsunk, valamint fenntarthatósági szakértők előadásaival tettük teljessé a programot.

Edukatív programok

A Föld Bajnokai pályázat egyik központi eleme az edukáció, ez pedig a gálán is visszaköszönt: a kerekasztal-beszélgetés mellett Ökoanyu és egyik partnerünk, a Felelős Gasztrohős üzletvezetője, Lehel Zsuzsanna is tartottak előadást. A rendezvény fenntartható törekvéseiről és a karbon-semlegesítés részleteiről pedig LED-plakátok adtak számot.

Így lett fenntartható

Természetesen a catering minden eleme fenntartható elveink mentén valósult meg. Az alapanyagokat helyi forrásokból szereztük be, például a húst a Szomor Ökofarmról, és ezt a vendégek felé is jeleztük. Az italokat üvegpalackokban és – ballonokban szolgáltuk fel. Az italokat üvegpalackokban és – ballonokban szolgáltuk fel. Nem pazaroltunk ételt, a megmaradt szendvicseket és süteményeket hazavihették a vendégek. Az egyedi díjak uszadékfából készültek, a floráriumok pedig a megújulást és a természetes fejlődést szimbolizálták. A sajtó munkatársai magyar, mosolygó almát kaptak, az Autistic Art újraszalvétáiba csomagolva.