Rólunk

Rólunk

Bár a magánéletünkben már régóta igyekszünk minél fenntarthatóbban élni, ráébredtünk arra, hogy a munkánk során is tennünk kell azért, hogy ne terheljük túl a környezetünket. Mikor már nem tudtuk figyelmen kívül hagyni az eseményeken keletkező műanyaghulladékot, vagy az érintetlenül kidobott ételeket, ráeszméltünk, hogy egyetlen út maradt számunkra: újragondolni, hogy hogyan tudunk környezettudatos eseményeket szervezni. Alapos utánajárás és számos szakértői beszélgetés eredményeként rájöttünk, hogy a rendezvényszervezés folyamatának minden pontja átalakítható, és szinte az összes rendezvénymegoldás áthidalható vagy lecserélhető egy környezetbarát verzióra. Ennek szellemében pedig az egész cégünket zero waste szervezetté tudtuk átalakítani.

Pécsi Szabolcs

Senior rendezvénymenedzser, több mint egy évtizedes iparági tapasztalattal. Ügyvezető, akinek küldetése, hogy a csapata által megvalósított összetett rendezvényfolyamatok az ügyfelei számára komfortos döntések sorozatává egyszerűsödjenek. És nem utolsó sorban apa, akinek fontos, hogy kislánya is tiszta környezetben nőhessen fel, és a Ráckevei-Dunánál is még sokáig lehessen pecázni.

Pécsi Szabolcs

Körmendy Anna

Sokoldalú rendezvényszervező közel 300 eseménnyel a háta mögött. Olyan megoldásfókuszú szakember, akit a 10 évnyi, piacvezető ügynökségeknél szerzett tapasztalatával már nehéz bármivel meglepni. A magánéletben is zero waste életmódot követ: komposztál, legalább 131-szer használja vászontáskáját és helyi, szezonális alapanyagokból főz. Folyamatosan keresi, hogy hol tudja egy picit tovább csökkenteni ökológiai lábnyomát.

Körmendy Anna

Ruisz Gyuri

Kommunikációs iparági vállalkozó, a körkörös gazdasági működés elkötelezettje, aki pontosan tudja, hogy a kisvállalkozásoknak óriási a felelőssége abban, hogy a világ zöldebb legyen. A céges rendezvényeket, fesztiválokat fontos eszköznek tartja ebben, hiszen segítségükkel tömegeknek lehet jó példát mutatni tudatos életmódból, fenntarthatóságból és hulladékmentességből.

Ruisz Gyuri

Gintner Nikolett

Ritka, hogy valaki már 18 évesen tudja, mit akar csinálni, Niki azonban céltudatosan választotta a rendezvényszervezést, már amikor egyetemre ment. Több éven át ügyféloldalról gyűjtötte a tapasztalatokat, mielőtt csatlakozott csapatunkhoz, hogy a szakmán belül azzal foglalkozhasson, ami pályakezdőként is leginkább vonzotta: a fenntartható rendezvényekkel. Így nem csak a magánéletében, hanem a munkájában is alappillér lett a környezetvédelem.

Gintner Nikolett

Mit csinálunk máshogy?

Öko catering

Öko catering

Rendezvényeink catering szolgáltatása kiterjed a fenntartható menük összeállítására, mely során figyelembe vesszük a szezonalitást, preferáljuk a helyi alapanyagokat és igyekszünk vegetáriánus és vegán fogásokkal is megismertetni vendégeinket. Az étkeztetés minden elemében műanyagmentességre törekszünk, így nálunk elsősorban üveg-, porcelán- és fémtárgyakat találsz az asztalon. Egy HighVibes céges rendezvényen mindent megteszünk, hogy minimalizáljuk az élelmiszerhulladékot, a még fogyasztható maradékot rászorulóknak juttatjuk el vagy komposztáljuk. Ha érdekel, hogy miért fontos, hogy mit esznek a vendégek egy rendezvényen, olvass tovább.

Logisztika és karbonsemlegesítés

Logisztika és karbonsemlegesítés

Bár a rendezvényzöldítés során a legtöbb szükséges dolgot a helyszín közelében szerezzük be, és minden vendégnek javasoljuk, hogy tömegközlekedést használjon, biztosan lesz, amit, vagy akit szállítani kell. Ahhoz, hogy karbonsemleges rendezvényeket szervezhessünk, partnereink segítségével kiszámoljuk, hogy mekkora károsanyag-kibocsátással járt a szállítás és a vendégek utaztatása, majd az általunk termelt üvegházhatású gázokat a MyForesttel közös erdőtelepítési-, vagy a WWF élőhelyrekonstrukciós projektjének támogatásával semlegesítjük. A fák szerepéről a klímaváltozás elleni küzdelemben itt olvashatsz többet.

Rendezvénydekoráció

Rendezvénydekoráció

A helyszín dekorálása, az esemény megjelenésének márkaarculatra szabása az egyik legfontosabb pont minden céges rendezvény előkészítésekor. Bérelt rendezvényeszközökkel és bútorokkal, növénydekorációval és fenntartható anyagokkal dolgozunk, melyek mindegyike visszakerül a körforgásba. A brandingelt anyagok legyártása helyett kijelzőket és más technikai megoldásokat alkalmazunk. A szőnyegeinket óvodák hasznosítják, a természetes dekorációt pedig komposztáljuk.

Helyszín

Helyszín

Zero waste ügynökségként mindent megteszünk azért, hogy ügyfeleink zöld rendezvényhelyszíneket válasszanak eseményeiknek. Olyan éttermeket, szállodákat és egyéb létesítményeket keresünk, amelyek nyitottak és rugalmasan kezelik igényeinket, készek az együtt gondolkodásra és maguk is elkötelezettek a fenntarthatóság mellett. Cikkünket a környezettudatos rendezvényhelyszínekről itt találod.

Takarítás

Takarítás

A rendezvényeink alatt és után szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Ismerjük a különbséget a polietilén, a polivinil-klorid és polipropilén között, valamint azt is tudjuk, hogy melyiket hova kell dobni. A helyszíneken környezetbarát tisztítószerekkel takarítunk, hogy ezzel is óvjuk természetes vizeink élővilágát. Ha követnéd a példánkat és érdekelnek környezettudatos takarítási tippjeink, olvass tovább.

Tervezés

Tervezés

Rendezvényszervező cégként a legfontosabb feladatunk a tervezés. Fontos számunkra, hogy már ezt is fenntartható környezetben végezzük! Bemutatkozáskor büszkén hirdetjük, hogy nincs névjegykártyánk, az ügynökség irodájában mindig lecsavarjuk a fűtést, szelektíven gyűjtjük a szemetet és komposztáljuk az összegyűlt kávézaccot.

Edukálás

Edukálás

Fontosnak tartjuk, hogy a rendezvényeinkkel minél szélesebb körben népszerűsítsük a fenntarthatóság eszméjét. Folyamatosan képezzük magunkat és a projektjeinken dolgozó csapat tagjait, illetve a rendezvényeink vendégeit is igyekszünk kreatív módon megszólítani, hogy minél több embert tudjunk a környezettudatosság oldalára állítani.