Saubermacher telephelyavató - Fenntarthatóság miniszteri szinten
Vissza a rendezvényeinkhez
2023. május 18. | 17:00

Saubermacher telephelyavató - Fenntarthatóság miniszteri szinten

A Saubermacher három évtizede áll a körforgásos gazdaság szolgálatában, és telephely avatóján sem kötött kompromisszumokat.

A projekt

Tenderen nyertük el a 150 fős megnyitót, ami az új kecskeméti telephelyen zajlott, magyarul és németül. A helyszín és a miniszteri meghívottak listája adott volt, a mi feladatunk pedig, hogy elegánssá és zölddé tegyük a rendezvényt, miközben a cég (és a mi cégünk!) szellemiségének megfelelően mi is beszálljunk a körforgásba: így kapott fontos szerepet az edukáció is.

A kétnyelvű regisztrációs weboldaltól kezdve a cateringen, a dekoráción, az információs eszközökön, a vendégek és VIP vendégek érkeztetésén át a karbonsemlegesítésig és a programszervezésig, minden a mi kezünkben összpontosult. Így tudtunk holisztikus, alapjaiban fenntartható rendezvényt szervezni.

A kihívások

A miniszteri jelenlét mindig szigorú szabályozásokkal jár. Igyekeztünk ezeken a kereteken belül megvalósítani mindent, ahhoz, hogy a lehető legzöldebb rendezvényt tudjuk életre hívni. Emellett a helyszín dekorálása is másfajta kihívást jelentett, mint amikor mi választunk rendezvényeinknek hátteret. Élő növényekkel és fehér abroszos állóasztalokkal tettük elegánssá a telephelyet.

Zöld megoldások, amiket különösen szerettünk

   -  Faültetés, mint program

   -  Magpapír, mint badge és mint edukációs eszköz (még sosem készítettünk ennyit!)

   -  Edukatív LED poszterek

Az eredmények

A menüt a Felelős Gasztrohős segítségével állítottuk össze, hogy minimalizálni tudjuk az alapanyagok lábnyomát, illetve alaposan megterveztük az adagokat, hogy redukáljuk az ételmaradékot. A hulladékkezelést a legjobbakra hagytuk -a Saubermachernél senki nem ért ehhez jobban. Az elkerülhetetlen szén-dioxid kibocsátást a WWF rekonstrukciós projektjének támogatásával váltottuk meg.

Mindezek ellenére volt, amire nem volt ráhatásunk - a VIP vendégeknek szabályozottan, külön autóval kellett a helyszínre érkezniük.

Összességében 12 tonnával kevesebb szén-dioxidot hagyott maga mögött ez a rendezvény, mint ha hagyományos eszközökkel, a fenntarthatóságot figyelmen kívül hagyva valósítottuk volna meg.

Vissza a rendezvényeinkhez
2023. május 18. | 17:00