SEON Fraud Fighter Fest – nemzetközi csapattalálkozó a sokszínűség jegyében
Vissza a rendezvényeinkhez
2022. november 09. | 16:20

SEON Fraud Fighter Fest – nemzetközi csapattalálkozó a sokszínűség jegyében

A SEON Technologies egy olyan magyar startup, ami kétszer is bekerült a legígéretesebb fintech társaságok közé, mielőtt Londonban újabb irodát nyitva átlépték volna a határokat – nem véletlenül szerettünk velük annyira együtt dolgozni. A csalásmegelőző rendszer fejlesztésével foglalkozó cég profilja első hallásra talán nem áll közel a miénkhez, értékeik és a business modelljük, aminek mozgatórugója egy jó ügy, sok mindenben hasonlít. Egy nagyon innovatív, nemzetközi, pörgős cégnek szerveztünk all-staff csapatépítőt, ami hasonlóan modern, dinamikus, izgalmas egyveleg lett, mint amilyen a márka is.

A projekt

Egy egész hetes all-staff week lezárásaként megszervezett csapatépítő naphoz kért a SEON segítséget: a céghez illő helyszínt és olyan programötleteket, amelyek képesek kiszolgálni egy nagy, különböző kultúrákat és személyiségtípusokat ötvöző közösség minden igényét. Egy hatalmas bulival és egész napos programokkal szerették volna zárni a hetet.

Így indult el a Fraud Fighter Fest.

A feladat

A cégre jellemző közvetlenséget és lazaságot kellett átültetnünk a rendezvényre. Kitölteni egy egész napot, a vezetői beszédeket követő kötetlen beszélgetésekkel, sportprogramokkal, passzív pihenéssel, beltéri és kültéri elemekkel, hogy mindenki találjon habitusának megfelelő elfoglaltságot, miközben lehetősége nyílik megismerni  másokat, külföldi kollégákat egyaránt.

Nem meglepő, hogy a startup munkavállalói többnyire fiatalok: az átlagéletkort figyelembe véve alakítottuk ki a rendezvénykoncepciót, a programokat és a menüt – külön hangsúlyt kaptak a különféle mentes ételek.

A kihívások

A résztvevők sok országból és kultúrából érkeztek, minden programnak olyannak kellett lennie, ahol a nyelv nem jelent akadályt. Körülbelül 2 hét állt rendelkezésünkre egy egész napos, 250 fős rendezvény megszervezésére. Az idő rövidsége miatt minden, a szervezés folyamán felmerülő igényre extra gyorsan kellett reagálnunk és megoldást találnunk.

A helyszínt előző nap éjfélkor vehettük át, és reggel kilencre jöttek a vendégek. Az éjszaka építéssel telt, a rendezvényre és a bontásra pedig külön csapatot állítottunk össze, hogy minden simán haladjon.

A régi jó szakmai és beszállítói kapcsolatainknak köszönhetően lehetetlennek tűnő határidőkkel, mindent megoldottunk, ezért pedig az egész közösségünknek hálásak vagyunk.

A megoldás

Helyszínnek az Eiffel műhelyházat ajánlottuk, ahol két régi vasút és egy 301-es típusú gőzmozdony is bent áll a fő csarnokban. Nem véletlenül.

A vasútállomások atmoszférája semmihez sem hasonlítható: egybeolvadnak itt a kultúrák, a különböző emberek, a találkozások és az utazás izgalma, az úticélok változatossága, a nyitottság az új dolgokra. Egy napra kimerevítettük az új helyre érkezés pillanatát. Ezen a helyszínen, a hozzá illő programokkal, minden megvan, ami egy komfortos élettérhez, a kapcsolódásokhoz és a kreativitáshoz szükséges. Ideértve a komfortzónából való kilépés lehetőségét is.

A csapatépítő nap helyszíne lehetőséget adott, hogy mindenki megmutassa az erősségeit, betekintést nyerjen csapattársai értékrendszerébe és új dolgokat fedezzen fel. A program sokféleségét segítette a helyszín sokféle terme és tere. Az egészség és mozgás a kültéri sportlehetőségekben, a szórakozás a játékok során, a kapcsolatépítés a közösségi programokban, a pihenés pedig az emelet rejtett oázis chill zónájában valósult meg.

Újragondoltuk az indusztriális környezetet és egy letisztult, sokszínű teret alkottunk meg. Kültéri és beltéri sportpályákon tollasoztunk és falat másztunk, a letűnt korok eleganciáját felelevenítő vonatkocsikban beszélgettünk, hatalmas és kétszemélyes asztaloknál ettünk-ittunk, a vetítőteremben ünnepeltük a cég sikereit.

Amit mi leginkább szerettünk

  • A kedvenc helyszínünk az oázis volt, ahol lehetett társasjátékozni, napágyban pihenni, forgózni a ping-pong asztal körül, a hatalmas növények ölelésében.
  • Imádtuk Fankapanka hímző workshopját, ahol a vendégek egyedi pólókat készíthettek maguknak. És nemcsak mi, hanem ők is!
  • Jó volt látni egy ennyire friss, mai startup-ot belülről, és hogy mennyire pozitív, tartalmas párbeszéd alakult ki az alapítókkal, a SEON mintegy 300 fős csapatát igazán példamutató egységben!

Öröm volt egy ilyen aktív és lelkes csapatnak rendezvényt szervezni! ☺

Jöjjön még néhány fotó!

Vissza a rendezvényeinkhez
2022. november 09. | 16:20