Syngenta Services - Vízparti csapatépítő sportnap, Budapesten
Vissza a rendezvényeinkhez
2023. június 05. | 10:00

Syngenta Services - Vízparti csapatépítő sportnap, Budapesten

A Syngenta Services visszatérő ügyfelünk, aki sokat tesz a dolgozóiért, ez pedig a Covid alatt és után még fontosabbá vált, mint valaha. Különféle eseményeken dolgoztunk már együtt, melyekben csak egy a közös: minden a munkavállalókért történik.

A projekt

A nyári csapatépítő előtt néhány hónappal pótoltuk be a járvány miatt rég elmaradt karácsonyi bulit, a jó idő közeledtével pedig szerettek volna egy kültéri, laza hangulatú eseményen közelebb hozni egymáshoz a csapat tagjait. Voltak, akik még élőben nem is találkoztak a pandémia miatt, de a meglévő munkahelyi kapcsolatokat is megviselte a sok-sok külön töltött hónap és mentális teher.

Az ügyfél visszajelzései alapján elmondhatjuk, hogy sikerrel jártunk és a Syngenta Services dolgozói ismét remekül érezték magukat a csapatépítőn. Az együttműködés azóta is töretlen!

A feladat

Körülbelül 100 fő számára szerveztünk tehát vidám csapatépítőt, az ügyfél kérésére egy aktívabb, sportosabb eseményt, ahol akár az egészséges versenyszellemet is kiengedhetjük a palackból. Természetesen mindezt egy nyári környezetben, ételekkel és italokkal, lehetőleg vízparton.

A feladatunk az volt, hogy találjuk meg az arany középutat, hogy megmozgassuk a dolgozókat, de ne kötelezzük őket semmi olyanra, amiben nem szívesen vesznek részt.

A kihívások

Kültéri rendezvénynél a legnehezebb tényező mindig az időjárás - egy kora nyári napon pedig arra is van esély, hogy leszakad az ég, és arra is, hogy 40 fok lesz. Szerencsére az utóbbi történt, így nem kellett esőnappal foglalkozni.

 

Igyekeztünk mindenkit bevonni a lehető legtöbb programba, ezért színkódos csapatokat állítottunk össze, akik váltották egymást az egyes állomásokon - alaposan előre kellett gondolkodnunk, hogy létszámváltozás esetén se akadjon meg a program. Egyik program sem volt kötelező, így mindent úgy kellett megoldanunk, hogy pontosan annyian vehessenek rajta részt, amennyien szeretnének, és mindenkinek legyen olyan opció, ami neki tetszik.

A megoldás

Egy balatoni nyarat akartunk elhozni a dolgozókhoz, anélkül, hogy órákat kellene utazniuk. A frissen nyitott budapesti Dürer Kert, a Kopaszi-gát alatt finom ételekkel és italokkal, és hatalmas füves területtel tökéletesnek bizonyult, ráadásul vízi programokat is szervezhettünk a Dunán. 

Rendeztünk SUP-versenyt és csoportos sárkányhajózást, lehetett ping-pongozni, tollasozni és röplabdázni, jógázni és tai chi-zni, aki pedig kevésbé szeretett volna sportolni, az társasjátékozhatott, vagy feküdhetett a fűben, beszélgethetett és koktélt kortyolgathatott.

Így lett fenntartható

A rendezvény fenntarthatóságát elsősorban a felesleges szennyezések elkerülése jelentette:

  • az irodához közeli helyszínt választottunk, így a kollégák gyalog érkeztek
  • a helyszín repohár rendszerét használtuk
  • nagy kiszerelésű üveges vizeket vittünk a helyszínre, melyeket visszaváltottunk
  • a természet adta a dekorációt és hangulatot
  • az elkerülhetetlen gyártásokat az esemény végén elvittük a szelektív hulladéktárolóba
  • italcsomagok helyett italkuponokkal dolgoztunk, hogy elkerüljük a pazarlást
Vissza a rendezvényeinkhez
2023. június 05. | 10:00