Szakemberek a környezetbarát rendezvényekért
Vissza a cikkekhez
HighVibes
2020. június 15.

Szakemberek a környezetbarát rendezvényekért

A Zöldövezet Társulás Egyesület még 2004-ben alakult, de mint minden civil szervezet rengeteget formálódott mire elérte a mostani céljait. Amire már szinte a kezdetekben rájöttek, hogy még az elhivatott környezetvédők is járnak fesztiválokra, koncertekre, ahol persze figyelve a háttérben zajló folyamatokat, rengeteg problémát tapasztaltak. Ugyanazokat a problémákat, amik mentén mi is újragondoltuk a rendezvényszervezés lépéseit. Partnerünk, a Zöldövezet hosszú múltra visszanyúló tapasztalataival segíti munkánkat.

Hulladékmegelőzés, betétdíjas rendszerek, szemléletformálás, szemétszedés, faültetés, mosható pelenka. A környezetbarát életmód nemcsak otthonunkban és magánéletünkben fontos, hanem életünk minden területén. A Zöldövezet Társulás arra törekszik, hogy példát és irányt mutasson egy fenntartható lét felé, legyünk bárhol, bármilyen élethelyzetben, bármilyen körülmények között. A cél, hogy környezetünk szeretete és ápolása ne egy aspektusa, hanem átfogó kerete legyen mindennapjainknak.

A Zöld Övezet csapata

Az elnökség és a másfél évtized alatt folyamatosan bővülő csapat tagjai mind elköteleződöttek a természetvédelem mellett. Nem csak a hulladék ellen harcolnak a Zero Waste alapelveire támaszkodva, de természetes élővilágunk sorsát is szívükön viselik: önkénteseik segítségével, mély szakértelemmel zajló kutatás után mindig megtalálják, hol van szüksége a természetnek vigyázó kezekre.  Természetvédelmi önkéntes programjaik mellett nemzetközi pályázatokban is részt vesznek, például a magyarországi száraz gyepek megóvása érdekében.

A Budaörsi-kopárok

Tevékenységük szerteágazó: a hulladékminimalizálástól a környezeti nevelésen át a szociális segítésig és érzékenyítésig, mindegyik területet fontosnak tartják. Az Egyesület küldetése, hogy egy fenntarthatóbb, tudatosabb, egymásra figyelőbb lét felé tereljék társadalmunkat azáltal, hogy példát mutatnak, tanácsot adnak, tájékoztatnak és minél több embert próbálnak bevonni a folyamatba a közös munkával, így gerjesztve hullámokat, amik egyre tovább és tovább gyűrűznek.

Vissza a cikkekhez
HighVibes
2020. június 15.

Iratkozz fel hírlevelünkre!