Tehermentes évzárás gondterhes időkben
Vissza a cikkekhez
HighVibes
2021. október 29.

Tehermentes évzárás gondterhes időkben

Az ünnepeket megelőző időszak a legstresszesebb az évben, ha pedig még a karácsonyi vagy Mikulás-rendezvényt is plusz feladatnak érzik a dolgozók, nem lesz őszinte a mosoly az arcukon az utolsó munkanapon és januárban sem töretlen lelkesedéssel várják majd az új feladatokat. A menedzsment nyakába szakadó feladatokat nem kell bemutatnunk, azonban idén extra akadály a szolgáltatók bizonytalan helyzete is.

Dolgozók tehermentesítése

Természetesen senkit nem akarunk lebeszélni a céges karácsonyozásról, sőt! A Peldon Rose felmérése szerint a munkavállalók 69%-a szerint ezek jó alkalmak a csapatkohézió erősítésére és 65%-uk örömmel vesz részt rajtuk. De nem lehetne 100%-os a siker?

Ha egy céges rendezvényre csak azért jönnek el a kollégák, mert a megjelenés kötelező, vagy legalábbis „erősen ajánlott”, az azt jelenti, hogy valami nem működik. Főleg, ha az év elvileg legjobb bulijáról van szó ahol tizenkét hónap munkáját köszönjük meg nekik. Hoztunk néhány tippet, hogy ne legyen kötelező az évzáró rendezvény!

Vond be és alkalmazkodj!

Kérdezd meg a dolgozókat mikor legyen a karácsonyi buli vagy a Mikulás-ünnepség! Az időpont mellett kikérheted a kollégák véleményét más részletekről is, de persze az sem baj, ha meglepetésnek szánod a programokat. Az online/személyes/hibrid kérdést viszont a legtöbb esetben nem döntheted el a dolgozók értékszemléletének ismerete nélkül – hacsak nem fentről jövő szabályok szerint határozol.

Szórakozzatok jól!

A kötelező évzáró beszédet, az értékeléseket és az elismerések átadását (melyek természetesen önmagukban is lehetnek élvezetesek) színesítsétek szórakoztató elemekkel! Szervezzetek interaktív programokat, ami megmozgatja az agyat és akár a testet is. És ne felejtsetek el kávészünetet tartani online eseményeken se!

Ajándékozz, de ne csak azért!

Kapcsolódhat a programhoz, a tematikához, a céghez vagy magához a dolgozóhoz. A lényeg, hogy olyan legyen, amire később is emlékezni fognak: vagy azért, mert az íz és a látvány beléjük égett, vagy azért, mert remek élményt adott, vagy azért, mert minden nap látják otthon, a polcon.

Ha egy igazán meghitt céges rendezvényt szereznél szervezni, ebben a cikkben találsz segítséget!

Szolgáltatók tehermentesítése

Érthető, ha nehezen döntesz az év végi rendezvény formájáról, hiszen a járványhelyzet percről percre változik, azonban ha minden cég kivár, annak hatalmas káosz lesz a vége, ami csak ráfizetéssel végződhet. Ha nem hoztok időben döntést, valószínű, hogy az utolsó pillanatban már nem találtok rendezvénycéget, éttermet, de még előadókat sem.

Érdemes tehát előre gondolkodni és már most egyeztetni a helyszínekkel és a rendezvényszervezőkkel, akik így nem csak több időt tudnak szánni a te cégedre, de hálásak is lesznek, hogy nem a legnagyobb dömping alatt kell megvalósítani az elképzeléseket.

Menedzsment tehermentesítése

Ha időben elkezded a munkát, azzal nemcsak az ügynökségekkel és szolgáltatókkal tudsz majd eredményesebben együtt dolgozni, hanem a saját dolgodat is megkönnyíted. Az évzárással kapcsolatos teendők már önmagukban is elég terhet jelentenek, ne hagyd összesűrűsödni az ünneppel kapcsolatos teendőket is!

Tudjuk, hogy nehéz mindenre gondolni és energiát rakni a legapróbb részletbe is, de ez az a kulcsmomentum, amikor a teljes évzárás sorsa eldől. Ha kíváncsi vagy, mi hogy szerveznénk meg céged számára a tökéletes ünnepet, amire biztosan mindenki el akar majd jönni, töltsd le kiajánlónkat, és keress minket minél hamarabb!

Ha szeretnél a jelenlegi, bizonytalan helyzetben is olyan évértékelő rendezvényt szervezni, ami megmutatja dolgozóidnak, hogy valóban odafigyelsz rájuk, miközben büdzsén belül maradsz és véded a bolygót is, töltsd le útmutatónkat!

Vissza a cikkekhez
HighVibes
2021. október 29.

Iratkozz fel hírlevelünkre!