WWF x HighVibes: Közös küldetés a zöld jövőért
Vissza a cikkekhez
HighVibes
2022. január 13.

WWF x HighVibes: Közös küldetés a zöld jövőért

Fenntarthatóság, természetvédelem, szakértelem, zöld szervezet. Ha megkérdezed az utca emberét, melyik alapítvány jut eszébe ezekről a szavakról, szinte biztos, hogy a WWF benne lesz az első háromban. A civil szervezet hatvan, a magyar iroda harminc éve dolgozik egy olyan jövő megteremtésén, amelyben harmóniában él ember és természet. És most nem csak céljainkban, de a munkafolyamatban is csatlakozunk hozzájuk.

Nagy reményekkel és hatalmas célokkal vágunk bele az idei évbe: az ország legelismertebb civil szervezetével dolgozhatunk együtt, és úgy hisszük, ezzel végtelen számú ajtó nyílik meg fenntartható törekvéseink előtt. A WWF szakértőit ugyanaz az elkötelezettség és odaadás hajtja, ami minket is, és minden együttes erőnkkel azon vagyunk, hogy közös küldetésünk mindenki küldetésévé válhasson.

A WWF-ről

Valószínűleg senkinek nem kell bemutatni a pandás logót és a mögötte álló szervezetet, de szeretnénk, ha kicsit közelebbről is megismernétek a WWF munkáját, és azt, hogy miben tudjuk erősíteni egymást. A nemzetközi WWF 1961-ben a veszélyeztetett fajok védelmének érdekében alakult, azonban ma már nagyon széles körű a tevékenységük, és ez a magyar szervezetre is igaz. A magyar alapítvány négy kiemelten fontos területtel foglalkozik, ezek az éghajlatváltozás és energia, az erdők védelme, a folyók és vizesélőhelyek megőrzése és a hazai nagyragadozók védelme. Munkájukba, projektjeikbe más civil szervezeteket, intézményeket, hatóságokat, nemzeti parkokat és az üzleti élet szereplőit is bevonják, így valóban teljes körű munkát végeznek egy-egy területen, sőt a terepmunka és a természetvédelmi érdekérvényesítés mellett számukra is nagyon fontos az edukáció. Holisztikus szemléletmódjukat semmi sem mutatja jobban, mint élőhely-rekonstrukciós projektjeik, amelyekről remélhetőleg hamarosan még többet hallhattok és olvashattok majd tőlünk is.

Együtt hangosabbak vagyunk

Amikor a WWF Magyarország megkeresett minket az együttműködés gondolatával, máris rengeteg ötlet száguldozott a fejükben arról, hogyan tudjuk a legjobban a természet javára fordítani a két szervezet munkáját. A fenntarthatóság mellett közös értékünk az edukálás is. Szuper lehetőség tehát, hogy a világ legnagyobb civil természetvédelmi szervezete hazai irodájának hálózatán keresztül új embereket érhetünk el, sőt, abban bízunk, hogy közös edukációs anyagainkkal olyan célcsoportokhoz is eljutunk, akikhez eddig egyik szervezet sem tudott. Mi többek között az üzleti értékteremtés, a rendezvényipar és a fenntartható logisztika, catering, dekoráció témakörében vagyunk otthon, ők pedig a természet- és klímavédelem, a zöld kommunikáció, a PR és még sok-sok más területen. Azon dolgozunk, hogy összeadjuk a tudásunkat és megosszuk veletek, hogy magabiztosan vághassatok bele a zöldülésbe, és arra is készülünk, hogy ügyfeleinknek új lehetőséget biztosítsunk a szén-dioxid-kibocsátásuk megváltására! Hamarosan jövünk a részletekkel!

Vissza a cikkekhez
HighVibes
2022. január 13.

Iratkozz fel hírlevelünkre!