
Zöld hotelek és vendégházak többnapos rendezvényekhez
Semmi sem tartja úgy össze a csapatot, mint egy többnapos céges rendezvény, konferenciákon és más üzleti eseményeken pedig egyenesen kötelező nagy gondot fordítani a szállás kiválasztására. Természetesen a résztvevők kényelmét és a fenntarthatóság szempontjait helyezve előtérbe.
Ezek a mi kedvenc szállásaink!
Vendégházak
Szőlőskert Étterem
A nagykanizsai étterem-fogadó szezonális ételeket, helyi alapanyagokat, minőségi svédasztalos reggelit és persze csodálatos környezetet kínál vendégeinek.
Hegyhát - Izmény Üdülőház
Családi napi hosszúhétvége, gyereknapi programok vagy csak egy kis pihenős csapatépítő helyszínének is kiváló a békés üdülőház, ahol a menü saját gyümölcsfáik termései és az állatsimogatóban pihenő tyúkok tojásai mellett bio és hazai termékekből áll össze.
Kilátó vendégház
Bográcsozás, grillezés, kirándulás, borkóstolás – csapatépítés, amit biztosan mindenki élvezni fog. A vendégház egy eldugott faluban, Cserdiben vár titeket, vega és vegán opciókkal, és rengeteg természeti kinccsel.
Hotelek
Nehezebb kérdés a hotelek fenntarthatósága, hiszen legtöbbször nem egy kis faluban, az erdő közepén épülnek fel ezek a létesítmények, nem tartanak saját tyúkot és nincsenek gyümölcsfáik és komposztjuk sem. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem lehetnek zöldek. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1994 óta írja ki a Zöld Szálloda pályázatot – a nyerteseknek számos kitételnek kell megfelelniük. Mutatjuk a 2021/22-es dobogósok közül személyes kedvenceinket!
Intercity Hotel
Egy hotel, ami minden elemében fenntartható. A zuzmófal, a plafonba beépített ablakok természetes fényében úszó növények, a fa bútorok mind csodaszép keretet adnak a minden szempontból tudatosan megtervezett és üzemeltetett épületnek.
Balneo Hotel Zsori Thermal & Wellness
Akár 200 fős konferenciák, és családi napok megtartására is több, mint alkalmas a Balneo Hotel, ahol gasztronómiai élmények, wellness és rengeteg programlehetőség színesíti a céges rendezvényeket.
Hotel Sopron
A Hotel Sopron nemcsak a dolgozókat ösztönzi fenntarthatóságra, hanem a vendégeket is edukálja! Az épület a belvárosban található, így könnyű megközelíteni, a városi aktív programok után pedig ételkülönlegességekkel és wellness részlegével várja a csapatod. Konferenciatermük pedig mindenféle ötletre nyitott!
Kempinski Hotel Corvinus Budapest
A Kempinski Hotel papírmentes, többek között így törekszik a hulladékcsökkentésre. Belvárosi luxusszálloda, ahol a fenntarthatóság nem luxuscikk!
Hunguest Hotels
Hatalmas rendezvény- és konferenciatermek, szállodák az ország minden táján, és mind-mind környezetbarát tisztítószerrel takarítva, szelektív hulladékkontérekkel ellátva, és a fenntarthatóság mellett elkötelezetten.
Sástó Hotel, Mátrafüred
Békamentő-akcióban vesz részt, esővizet gyűjt, és amit csak tud, újrafelhasznál a Sástó Hotel, ahol kempingezni, wellnessezni és konferenciákat rendezni is lehet. És érdemes is.
A teljes listát itt érhetitek el!

Új partnerünk, az UPSOLUT! - ahol a hulladék új életet kap
Odavagyunk az olyan szerelemprojektekért, mint amilyen az Upsolut, ami két hihetetlen nő elkötelezett munkájából, a bolygó tiszteletéből és egy kreatív közösség erejéből nőtte ki magát, hogy új életet adjon a céges molinóknak, roll-upoknak, katalógusoknak, és bárminek, ami egyébként a kukába kerülne.
-min(1).jpg)
Hogyan lesz egy rendezvény fenntartható? 10+1 válasz a leggyakoribb kérdésekre
Összegyűjtöttük a leggyakrabban felmerülő kérdéseket a fenntartható rendezvényekkel kapcsolatban. Mitől zöld egy esemény? Hol kezdődik a rendezvényzöldítés és hol ér véget? Milyen a fenntartható catering, vagy egy zöld menü? Hogyan kerül vissza a körforgásba a dekoráció? Mindenre válaszoltunk.

„A Planteen egyszerűen a jó ételek élvezetéről szól”
„A Planteen az a hely, ahol a szépség, az ízek és a fenntarthatóság nap mint nap találkoznak” – olvasható a kantin weboldalán. A vegán étkezde-kávézó-catering cég pontosan azt kínálja, ami egy corporate rendezvény megszervezésekor számunkra is elsődleges: a vendégekben hagynak nyomot, nem pedig a bolygón. Federikával, a Planteen ügyvezetőjével és Balázzsal, a cég event és catering managerével beszélgettünk.